vrijdag 24 juli 2015

Meurende schoenen

Je kent het misschien wel. Meurende schoenen. Dit gebeurt makkelijk als je een week of meer in dezelfde schoenen loopt. Een effectieve manier om hier van af te komen is een paar jonge takjes van een Douglasspar onder je inlegzolen te stoppen. De naalden van deze spar zijn relatief zacht, ze hebben geen scherpe punten zoals een fijnspar of een Sitkaspar.

Douglasspar is antiseptisch. Dat wil zeggen; het het gaat de groei van micro-organismen tegen. Want micro-organismen veroorzaken waarschijnlijk die nare geur in je schoenen.

Douglasspar heeft meer mogelijkheden. Van de takken van Douglasspar kun je een prima bed bouwen. Zie ander artikel in dit blog: bed-van-sparrentakken-maken.html.

Van de hars van Douglasspar kun je wondpleister maken. Zie ander artikel in dit blog: pleister-van-hars.html.

Van jonge takjes Douglasspar kun je prima thee zetten. Water aan de kook brengen. Van het vuur afhalen. Takjes van Douglasspar erbij en laten trekken. Lekker en ook gezond want er zit iets van vitamine C in.

Ik leg graag een paar takken Douglasspar onder m'n hoofdeinde als ik in het bos slaap. De geur heeft een soort kalmerend effect. Prettig in slaap vallen dus.

Schoen met inlegzool en takjes Douglasspar.