woensdag 4 april 2012

Voorns eten

Soms lukt het om een behoorlijke vis te vangen. 

Voorn's komen veel voor in Nederland. Naar mijn idee geen probleem om er dan eens eentje op te eten. Meteen na de vangst gebakken boven een vuurtje. Er blijkt aardig wat vlees tussen de graatjes te zitten.

Ze smaken prima. Vang ze zelf maar en oordeel zelf.   


Zelf gevangen voorns.



















Hoe vis schoonmaken? 
  • Met een mes schubben afschrapen.
  • Maak een snee aan onderkant, van kieuwen tot anus. 
  • Verwijder ingewanden.  
  • Schoon spoelen.
  • Vinnen, kop en staart afsnijden.
  • Ruggegraat eruit drukken met de duim.  

De vis is klaar voor bereiding.  


Vissen bakken boven een open vuur.
Vis bakken boven een vuurtje. Van de koppen, vinnen en staart en de afgekloven graatjes van de filets is later bouillon een getrokken.