zondag 24 juni 2012

Buiten brood bakken

Buiten kun je makkelijk zelf brood bakken.  
  • Neem meel, bloem of beide en doe dit in een kom (billycan, doggybowl). 
  • Doe er bakpoeder bij voor een luchtig resultaat. Dit is niet noodzakelijk. 
  • Naar smaak zout erbij. 
  • Water er door doen en doorroeren. Zorg voor een niet al te klef beslag.  
  • Druk het deeg plat. Het lijkt nu op een hamburger.    
  • Leg dit 'hamburgerbrood' op een zelfgemaakte grill, in een koekenpan of in doggybowl. 
Er staan geen hoeveelheden bij. Probeer en experimenteer. Na een paar keer gaat het intuïtief gewoon goed. Dit proces, inclusief het maken van een vuur voor hete kolen waarop je het broodje bakt kan ongeveer een uur duren. 

Thuis, op je gasstel, kun je in een half uurtje brood op tafel hebben. Gebruik dan een koekenpan. Olie is niet eens nodig (kan wel) maar zorg dan dat de buitenkant van het brood met bloem of meel bestoven is. 
Brood grillen boven hete kolen. 




















Brood bakken in een doggybowl.