donderdag 27 september 2012

Kastanjeboleet en weegbree

Maak een simpele soep met kastanjeboleet, grote weegbree en een beetje zout.

Boleten wassen, door midden snijden, controleren op beestjes, poriën verwijderen en in dunne plakjes snijden. Weegbree wassen en in kleinere stukjes scheuren. Je zal draadjes zien die uit de nerven steken, maar dat is niet erg.

Alles in een pan en even laten koken. Mild van smaak. Prima te eten.
Kastanjeboleet en grote weegbree. 

Soep van kastanjeboleet en grote weegbree. 








































  • Weet wat je eet. Bestudeer de soort aan de hand van literatuur en internet. 
  • Laat voldoende exemplaren staan voor regenaratie.  
  • Pluk niet langs wegen of langs akkers. Denk aan vervuiling zoals roet en bestrijdingsmiddelen. 
  • In sommige gebieden komt de vossenlintworm voor. De aanwezigheid van deze worm brengt een gezondheidsrisico met zich mee. Lees er meer over op de site van RIVM. 
  • Meer weten over paddenstoelen? Kijk op de site van de Nederlandse Mycologische Vereniging.
  • Meer weten over planten? Kijk op de site van FLORON.