woensdag 12 maart 2014

Leven van het land: Paleodieet

Ik las iets over het Paleodieet. Volgens mij betekent het dit; eet zoals je voorouders dat deden. Met pure producten die je zo in de natuur kunt vinden. Niks nieuws voor mij dus.

Een gerecht van omstreeks half november:

soupe de riz avec martre et légumes
  • rijst (dat in 8 minuten klaar is) (jajaja, in NL kun je dit niet vinden buiten, dit gaat dus van huis mee) 
  • gedroogd marter vlees (een verkeersslachtoffer, gevonden in de berm) 
  • bladeren van grote weegbree 
  • bladeren van klein hoefblad
  • echt judasoor
Snij het Judasoor klein. Doe dit samen met het gedroogde vlees in een pannetje met wat water en kook dit ongeveer drie kwartier op een laag vuur. Rijst erbij en zorg dat de rijst ruim onder staat. Er moet wat vocht overblijven nadat de rijst klaar is. Nadat de rijst vijf minuten gekookt heeft de groente erbij en dan nog 3 minuten laten koken totdat de rijst klaar is. 

Voor een vijfdaags Paleodieet avontuur zie ander artikel in dit blog: vijf-dagen-leven-van-het-land.html

Zelf vlees drogen? Zie ander artikel in dit blog: vlees-drogen-in-een-oven.html).

Rijstsoep met marter en groente.