maandag 15 februari 2021

Eenpansgerecht met aardappelpuree en brandnetel

Makkelijk, voedzaam, lekker en snel. Nodig: brandnetels, blik tonijn, aardappelpureepoeder.  

Vroeg in het voorjaar kun je jonge brandneteltoppen oogsten. Ze steken dan net boven de grond uit en wachten tot de dagen lengen om dan de lucht in te schieten.    

Recept 

  • Brandnetels aan de kook brengen in ruim water tot ze zacht zijn.
  • Tonijn uit blik erbij, inclusief het water of de olie. 
  • Aardappelpuree uit een zakje er bij volgens de gebruiksaanwijzing (tip: de biologische kartoffelpuree van Eden is gekruid met nootmuskaat, ui en knoflookpoeder).
  • Al roerend weer opwarmen.


Tip: doe handschoenen aan bij het plukken. 

Wist je dat brandnetel: 
  • goed te drogen is? Wikkel de toppen in een theedoek en leg op een warme plek. Drogen op deze manier werkt goed in de zomer. 
  • goed te roosteren is bij een vuur? Wordt droog en krokant. Brandnetelchips!
  • veel proteïne heeft en dus waardevol is als voedsel?
  • lange vezels heeft waar touw van te maken is?  Zie ander artikel in dit blog: touw van brandnetel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten